25% Sample
Winterthur Estate Trellis - Floor Sample Sale
Sku : 45082d

Winterthur Estate Trellis - Floor Sample Sale

Winterthur Estate Collection by Lane Venture
Price:
$738.00
$553.50

Quantity
This trellis was inspired by a window and desk in the Counting Room. It attaches to the back of the console table (sold separately). The trellis is made from high quality aluminum and finished with a black lightly-textured powder coat finish. The trellis is specifically designed and manufactured to withstand the elements. Imported.

Using the rich history and extensive archives of the estate, Winterthur and Lane Venture teamed up to create modern designs that are adapted for today's home. Architectural details from Winterthur doors, trellises, fences and archives were the inspirations for these dramatic designs.

• Trellis can be bolted onto the back of the console, or it can be used independently as a divider or screen.

• Console table sold separately.

• Gentle wear and tear is to be expected from floor samples.

• Email museumstore@winterthur.org for images of floor sample. No special orders.

• Large furniture pieces must be delivered by Motor Freight. A shipping quote will be emailed within 1 business day. FREE DELIVERY within 15 mile radius of Winterthur Museum

• Dimensions: 85"H x 72"W x 1"D.
Available
Please allow 6-8 weeks for delivery.
By 1951 du Pont had transformed his home into Winterthur Museum, a showcase of American decorative arts. Today visitors enjoy the museum, garden and grounds, experiencing aspects of 20th century American country house life.

One aspect of Winterthur's transformation from house to museum included the removal of indoor recreation spaces such as the bowling alley and badminton court, which were replaced with historic architecture from the 18th and 19th centuries.

The Counting Room today was originally arranged as the Sea Captain's Room, a theme reinforced by the addition of a distinctive oval window, a form found in ship portholes. The shape of the window is echoed in the inlaid oval of a classically inspired Federal-style counting desk - discovered in a sea captain's house in Massachusetts - positioned just below the window in the Counting Room.

Counting Room

Counting Room Window

May We Also Recommend: